Inštitut za proučevanje enakosti spolov v Slovenijo z 8. marcem 2018 prinaša mednarodno kampanjo #HeForShe, globalno gibanje, ki je bilo leta 2014 ustanovljeno v okviru Urada Združenih narodov za ženske (UN Women) in so ga doslej podprli posamezniki z vseh koncev sveta, vključno z voditelji držav, globalnih in lokalnih podjetij, glasovi znanosti, tehnologije, filma, televizije. Gibanje zasleduje cilj opolnomočenja žensk in doseganja enakosti spolov preko opogumljanja fantov in moških kot nosilcev sprememb, da se zavzamejo za skupni cilj in nastopijo proti diskriminaciji in neenakosti.

 

IPES meni, da je čas za sodobno razumevanje enakosti spolov. Takšno, ki ima globalno vizijo, a podpira lokalno implementacijo rešitev. Takšno, ki ne ločuje na podlagi spolne ali katerekoli druge identitete. Takšno, ki pokaže, da enakost spolov koristi vsem. Takšno, ki združuje in ne razdvaja.

 

Čas je za #HeForShe oziroma #OnZanjo. Kampanja #HeForShe oziroma #OnZanjo namreč pokaže, da je tisto, kar nas povezuje, močnejše od tistega, kar nas razdvaja.

 

V okviru kampanje #HeForShe se bo v Sloveniji v marcu na spletnem portalu Siol.net in na televizijskem kanalu Planet TV odvila medijska kampanja, ki bo opozorila na obstoječa dejstva o neenakosti med spoli, na primere diskriminacije ter izključenosti žensk ter subtilne stereotipe, ki so zakoreninjeni v družbi in preprečujejo doseganje enakosti spolov. Skozi vnaprej zbrane resnične zgodbe žensk bodo posameznice in posamezniki spregovorili o svojih izkušnjah in dojemanju spola kot družbene kategorije.

 

Vabimo vas, da si prvi video že danes ogledate na spletni povezavi. Med 8. in 25. marcem bo vsak dan objavljen videoposnetek v sklopu kampanje #OnZanjo, na katerih bodo znani Slovenci prebirali zgodbe o vsakodnevnem seksizmu, ki ženske v 21. stoletju spremljajo na vsakem koraku.