IPES je postal del Ženskega lobija Slovenije

Z veseljem in ponosom sporočamo, da smo se, v pretelih tednih, na IPES pridružile nevladnim organizacijam, ki delujejo pod okriljem Ženskega lobija Slovenije.

Glavni namen društva Ženski lobi Slovenije je povečati in utrditi položaj ženskih nevladnih organizacij v Sloveniji; izboljšati ekonomski, socialni in politični položaj žensk v družbi in se zavzemati za enakost spolov.

Ženski lobi Slovenije je bil sicer ustanovljen 14. decembra 2006 kot koordinacija ženskih organizacij. Vanj so se vključile nevladne ženske organizacije, ženske skupine pri nekaterih političnih strankah ter posameznice iz akademskih krogov in javnega življenja, prepoznane zagovornice ženskih pravic in enakosti.

Ženski lobi Slovenije je član Evropskega ženskega lobija (European Women’s Lobby – EWL), največje zveze ženskih nevladnih organizacij v Evropski uniji.

Na IPES se veselimo sodelovanja s preostalimi organizacijami in posameznicami s katerimi bomo lahko še hitreje in bolj uspešno ustvarjale pogoje za uresničevanje načela enakosti spolov v vseh sferah naših življenj. 

Še več informacij o delovanju ŽLS je dostopno na spletni strani: www.zenskilobi.si